Bitcoin

Kjøpe Bitcoin

Kjøpe Bitcoin

Bitcoin er 10 år i år. Det spørs litt hvordan du regner deg frem til 10 år, men i 2008 ble Bitcoin presentert for verden av den myteomspennende karen Nakamoto. Ingen vet hvem Nakamoto er. Det er jo litt rart, men karen jobbet under et pseudonym og gikk aldri i møter. Hele Bitcoin prosjektet har blitt til ved verdensomspennende samarbeid over internett. Det i seg selv er ganske utrolig og imponerende.

Kontroll

Bitcoin er en global og digital valuta som hvem som helst kan ta i bruk. Du trenger kun en mobil eller pc for å kjøpe Bitcoin. Det er stor usikkerhet rundt digitale valutaer fordi myndighetene ikke vet hvordan de skal regulere og kontrollere valutaen. Hele poenget med digitale valutaer er at de ikke skal kunne kontrolleres av en sentral enhet. Som en respons til dette har det faktisk kommet digitale valutaer på markedet som kan kontrolleres. Disse er satt opp med en sentral enhet som styrer valutaen. Disse enhetene er ikke like sterke i kontrollen som en sentralbank, men de er fortsatt med på å ta kontroll og lar ikke markedet fult og helt styre valutaen selv.

Lag Bitcoin selv

Er du en kreativ type så kan du faktisk lage dine egne Bitcoin. Du kan lage kryptovaluta selv og du kan jobbe for nettverket slik at du blir betalt i valuta for jobben som er gjort. Det skader ikke å få betalt i Bitcoin da du kan sitte på denne investeringen hvis du ønsker det eller så kan du selge den når du får den slik at du kan dekke inn noen av kostnadene du har hatt ved å utvinne Bitcoin for nettverket. Det kreves mye billig strøm og det kreves riktig datautstyr for at du skal klare å sitte igjen med penger etter jobben er gjort